Аз - Невена

За мен

Ухилено-замислена, търсещо-намираща, мнооого пътуваща… С име на цвете, но не харесваща оранжевия цвят на цветето, именно затова навсякъде виждате същото китле в другата му разцветка – жълтото. Занимавам се професионално с фотография от три години, но през целия си съзнателен живот съм била, така да се каже, артистична натура.

Още в първи клас имах претенции да ме запишат в специализирана паралелка с профил изобразително изкуство. Последваха много детски пленери и изложби, а по нататък вече и претенции за фотоапарат имах...

Като се замисля никога вкъщи не сме оставали без фотоапарат, а след всяка свършена лента тичах в кварталното фото да ми я проявят и да избера снимките, които ми харесват. Все аз го правех,не знам дали е случайност или не.
Днес, в следствие на няколко години, прекарани във Франция, животът ми, вижданията ми, както и самата аз. като личност, сме особено повлияни от онзи неповтроим и пленяващ френски дух... Много от вас са ми казвали, че усещат този френски дух в подхода и отношението ми, в декорите ми, в стила ми на снимане, в студиото и в неговите витрини.

Невена Цветкова

Радвам се, радвам се и то много, защото всичко това е огромна част от моето истинско Аз. Ще си позволя да цитирам мой приятел, който ми написа следното: „Разправят, че пълно щастие нямало… Знам, че ти ще ги опровергаеш с житейски опит и снимков материал.“ П. Паронов Няма да казвам, че обичам работата си, защото това вече го знаете, иска ми се обаче, да ви благодаря за безграничното доверие и позитивизма, който внасяте в живота ми!


Портретна фотография

Портретна фотография...

Добрият портрет е съвкупност от въздействие, емоция и чувства. Той не подлежи на забрава! Как се прави ли? За мен най-важните компоненти за успешен портрет са светлината, невербалната комуникация с модела и умението на фотографа да бъде и добър психолог. Добрият портрет представя „лицето“ на портретния фотограф в неговото портфолио. Уловеният момент в портрет е нелека задача, затова тези кадри са с особена стойност за мен. Портретът е много повече от фотография!


Детска и семейна фотография

Да уловиш онези моменти, които никога повече няма да се повторят, да запечаташ невинния поглед с големите широко отворени очи, най-истинската усмивка, най-милата сълза… Децата не подлежат на поза и не играят роли, именно затова са ми любими! Обичам ги и те много бързо го усещат! Начинът ми на работа превръща процеса на снимане в забавна игра и добрият резултат не закъснява. Колкото до семейните фотосесии – едни такива по-естествени и нахилени сте ми в главата. Семейството е символ на уют, топлина и хармония и именно това се опитвам да пресъздавам в семейните ви снимки.

Детска и семейна фотография

Декори

Декораторът е мен

Ах, декорите! Много, ама много любов влагам в тях, да знаете! За мен е важно на всички ви да са интересни! Голяма част от тях се изработват от ръцете на майстори и по поръчка, други – от самата мен. Интересното е, че повечето декори се правят от дърво, хартия и текстил. В моето студио няма да намерите напечатани на винил пейзажи, улици и морета, при мен аксесоарите са „живи“ и можете да ги пипнете.

По време на тематичните фотосесии / Коледа, Великден и т.н./ има специално подредени кътове, а за всички останали поводи декорите се подреждат индивидуално за всяка фотосесия.

Иска ми се да знаете, че съм отворена за всякакви идеи и предложения от Ваша страна и ако имате каквито и да било нестандартни виждания за снимките си съм насреща за осъществяването им!